A rák nem várja meg a járvány végét

Minden daganatos beteget kezelő orvos számára ingyenesen tesz elérhetővé mintegy 12 órányi szakmai előadást a legújabb rákterápiás eredményekről a Magyar Klinikai Onkológiai Társaság – áll a szakmai szervezet által kiadott sajtóközleményben.

Pajkos Gábor

A rák nem várja meg a koronavírus-járvány végét: életmentő lehet, hogy a daganatos betegeket ellátó szakorvosokhoz eljussanak a legújabb kutatási eredmények, és azokat a betegágyak mellett mielőbb alkalmazhassák a magyar orvosok is – indokolja a Magyar Klinikai Onkológiai Társaság az ország minden orvosa előtt ingyenesen megnyíló előadások létjogosultságát. 12 szimpózium szakmai anyagát tették közzé: 26 elismert előadó tekinti át a gyógyszerkutatások, a daganatellenes gyógyszeres kezelések legújabb eredményeit.

– Napról-napra figyeljük a koronavírus-elleni védőoltásokról szóló kutatási beszámolókat. Emellett viszont a daganatos betegeinket a komoly szövődményeket okozni képes koronavíruson túl az életüket biztosan veszélyeztető rákbetegség is fenyegeti. Az orvostársaság novemberi kongresszusára sok száz kollégát, az onkológusok mellett sebészeket, sugárterápiás szakorvosokat, patológusokat, radiológusokat, rákkutatókat, külföldi szaktekintélyeket is vártunk, ám a járvány miatt a szakmai eszmecserét 2021-re kellett halasztanunk. A legfrissebb kutatási eredmények átadása viszont nem késlekedhet, ezért döntöttünk úgy, hogy a partnereinkkel együttműködésben 12 szimpóziumot multimédiás formában elkészítünk és minden szakmai felhasználó számára díjmentesen közzéteszünk – fogalmaz a sajtóanyagban dr. Pajkos Gábor, a Magyar Klinikai Onkológiai Társaság elnöke.

Az elmúlt hetekben Budapesten, Debrecenben és Szegeden zajlottak a forgatások, az összesen mintegy 12 órányi új onkológiai szakmai tartalom a www.klinikaionkologia.hu oldalon vált elérhetővé.

További sajtóinformációk:
B. Papp László sajtószóvivő
+3630 261-8789
egeszsegugy@sajtoszovivo.hu