Célegyenesben a vastagbélrák médiapályázat

A vastagbélrákról október 20-ig megjelenő cikkekkel, interjúkkal, riportokkal pályázhatnak a szerkesztőségek az MKOT, a Gyógyulj Velünk Egyesület és a Magyar Újságírók Országos Szövetsége (MÚOSZ) által közösen jegyzett médiapályázatra.

Operator2Hogyan él, hogyan gyógyul, miben bízhat ma egy vastagbélrákos beteg? Miben tud ma segíteni az onkológia és miben nem? E kérdésekre várja a tapasztalatokat az ország minden részéből a daganatos betegek által alapított Gyógyulj Velünk Egyesület, amely célul tűzte ki, hogy ne legyen tabu az egyik leggyakoribb rákbetegségről beszélni, minél több szó essen a vastagbélrákról, a betegekről és kezelésükről, félelmeikről és reményeikről. Ebben kéri a hazai újságírók és szerkesztők segítségét.

Az egyesület 750 ezer forint összdíjazást tűz ki a pályázóknak. Pályázni újságban vagy online felületen megjelent cikkel, rádióban, televízióban sugárzott riportokkal lehet. Nincs műfaji kötöttség: tudósítás, interjú, riport egyaránt eséllyel indul. A cél kettős: országszerte minél több vastagbélrákos beteg megnyilvánulhasson, s minél többen ismerjék meg a mai orvosi lehetőségeket és korlátokat. A kiírók az egész ország területén segítséget nyújtanak betegegyesületi, szakorvosi kapcsolatokkal az újságíróknak. A kiírást közösen jegyzi a Gyógyulj Velünk Egyesület, a Magyar Klinikai Onkológiai Társaság és a Magyar Újságírók Országos Szövetségének Egészségügyi Szakosztálya, médiapartner a Rákgyógyítás.hu portál.

A pályamunkák száma és minősége alapján dönt a bírálóbizottság arról, hogy a 750 ezer forintos keretet miként osztja fel a díjazottak között. Az értékelésben egyenlő esélyekkel indulnak a helyi és az országos médiumok. Az elérhető olvasók, hallgatók, nézők számától függetlenül egyaránt várják a helyi, a megyei és az országos napi-, heti- és havilapokban, tematikus médiumokban megjelent írásokat, online tartalmakat, rádiókban elhangzott, televíziókban vetített műsorokat, interjúkat, riportokat, tudósításokat. Pályázni a vastagbélrákról 2014. március 1. és 2014. október 20. között megjelenő anyagokkal lehet. A műfaji sokszínűségnek teret engedve tágak a határok: az írott pályázatok terjedelme 3-12 ezer karakter, a rádiós és televíziós műsoroké 2-30 perc lehet.

A pályázatok beérkezési határideje: 2014. október 21. Eredményhirdetés és díjkiosztó 2014. novemberben, a Magyar Klinikai Onkológiai Társaság kongresszusához kapcsolódó országos betegnapon. A pályamunkákat a sajtopalyazat@gmail.com címre kell beküldeni.

További információ: B. Papp László programmenedzser (06-30) 261-8789, sajtopalyazat@gmail.com