MKOT betegnap: az Ön betegei tudnak róla?

A Magyar Klinikai Onkológiai Társaság (MKOT) minden páros évben megrendezendő tudományos kongresszusának keretében nemcsak a szakorvosok számára szervez továbbképzést, hanem fontosnak tartja, hogy a betegek is első kézből kapjanak hiteles információkat, ezért önálló betegnapot is szervez. Nem lesz ez másként 2014-ben sem.

Az MKOT az egész országból várja a betegnapra a daganatos betegeket és hozzátartozóikat. Az előzetes programterv szerint a 2014. november 12-i szerdai rendezvényt dr. Ruzsa Ágnes, az MKOT elnöke, a kaposvári onkológiai centrum osztályvezető főorvosa nyitja meg, s áttekintő előadást is tart a célzott daganatellenes terápiáktól reálisan várható eredményekről. Előadás hangzik el a daganatok genetikai hátteréről, a betegség örökölhetőségéről. Szintén sok embert érdeklő téma kerül napirendre az alternatív kezelések hasznáról és káráról, majd a daganatos betegek táplálkozásával összefüggésben ad szakember támpontokat a hallgatóságnak. Szó lesz a betegséggel való együttélésről és a lelki gyógyulás folyamatáról is, illetve arról, miként lehet felkészült beteggé és családtaggá válni, milyen lehetőségeket és veszélyeket rejt az információgyűjtés, s hogyan tévesztik meg hirdetésekkel szándékosan a betegeket.

A programban résztvevőket vendégül látják ebédre, amelyet követően másfél órán át lehetőség nyílik a nap szakértő előadóitól az egyéni kérdésekre is választ kapni. A rendezvény jellegéből adódóan és a helyszín korlátozott befogadóképessége miatt a részvétel előzetes regisztrációhoz kötött. Bővebb információt a Gyógyulj Velünk Egyesület 0630 922-7797-es telefonszámán lehet kapni, s az előzetes regisztráció IDE KATTINTVA az interneten is lehetséges.