Világszínvonalú sugárterápiás fejlesztés Debrecenben

A világ egyik legfejlettebb besugárzástervező-rendszerét adták át a Debreceni Egyetem Onkoradiológiai Klinikáján.

A Debreceni Egyetem Klinikai Központ Onkoradiológiai Klinikájára a kétmilliárd forintos fejlesztésnek köszönhetően az Elekta lineáris gyorsító családjának legfejlettebb eszközei, két Versa HD-RS berendezés érkezett, és lehetővé vált egy dedikált sugártervezéshez használt Siemens CT megvásárlása is. Emellett beszerezték a világ egyik legfejlettebb besugárzástervező-rendszerét (Raysearch).

Amint arról a Debreceni Egyetem honlapján beszámolt, Szabó Zoltán, a Klinikai Központ elnöke beszédében felidézte, hogy 2021-ben adták át az Onkoradiológiai Klinika 3400 négyzetméteres, korszerű eszközparkkal felszerelt új épületét, amellyel az egyetemen megvalósult a centralizált onkológiai és onkoradiológiai ellátás, mostantól pedig a három új berendezés és a világ legfejlettebb besugárzástervező szoftvere segíti az orvosok munkáját és a betegek gyógyulását.

Az új rendszerek bevezetése a magas szintű technológiák és kezelési eljárások rutinszerű széleskörű alkalmazását teszik lehetővé, kiegészítve új, eddig nem használt eljárásokkal.

A teljes összefoglaló ITT olvasható.