Vastagbélrák, prosztatarák: európai irányelvek a gyógyításhoz

Az MKOT lefordíttatta, széles körben, országosan nyomtatásban és immár online is közzétette az Európai Klinikai Onkológiai Társaság (ESMO) konszenzuson alapuló irányelveit az áttétes vastagbélrákban szenvedő betegek kezeléséről, valamint az ESMO klinikai gyakorlati útmutatóját a prosztatarák diagnózisához, kezeléséhez, utánkövetéséhez.

Az aktuális európai diagnosztikai és terápiás ajánlásokat összefoglaló útmutató a Legkorszerűbb Onkológiai Gyógyításért Alapítvány kiadásában, a Magyar Klinikai Onkológiai Társaság hivatalos folyóiratának különszámában látott napvilágot, s jutott el országszerte a szakorvosokhoz.

A Magyar Klinikai Onkológiai Társaság anyagi lehetőségeinek függvényében elkötelezte magát, hogy a most induló sorozatot folytassa, és minél több szerv európai onkológiai kezelési irányelvét magyar nyelven is hozzáférhetővé tegye a Klinikai Onkológia szakfolyóirat hasábjain, illetve az újság online változatában is.

Természetesen a kiadó tisztában van azzal, hogy a mindennapi kezelésben a finanszírozási protokoll tekinthető csak hivatalos útmutatásnak, amely kijelöli a hazánkban közfinanszírozásban alkalmazható kezelések lehetőségeit. Azonban az MKOT bízik benne, hogy az európai irányelvek részletes, magyar nyelven való megismerése segíteni fogja az onkológiai centrumok munkáját a jövőben.

Az áttétes vastagbélrákra és a prosztatarákra vonatkozó guideline a Klinikai Onkológia folyóirat virtuális  lapolvasójában szakmai regisztrációval ingyenesen elérhető. Kattintson a címlapokra a folytatásért!

ko_esmo_crc_cimlap_kko_esmo_prosztata_cimlap_k