Update’20 Szimpózium: Bodoky György elnöki köszöntője

Tisztelt Kolléga! Tisztelt Partnereink!

Alig két hét telt el azóta, hogy meghirdettük az Update’20 virtuális szimpóziumot, máris örömmel számolhatunk be arról: a vártnál is nagyobb az érdeklődés a Magyar Klinikai Onkológiai Társaság rendhagyó továbbképző rendezvénye iránt. Az ország minden részéből folyamatosak a jelentkezések a kollégák részéről, a hazai onkológiai ellátás fejlesztésében elkötelezett partnereink pedig megerősítették orvostársaságunkat abban: kitartanak mellettünk, a koronavírus miatt nem maradhat el az ország egyik legnépszerűbb onkológiai továbbképzése.

Kezdeményezésünk létjogosultságának megerősítésével előadóink lelkesen és lelkiismeretesen készülnek arra, hogy az Amerikai Klinikai Onkológiai Társaság (ASCO) – szintén rendhagyó – világkongresszusa után a rákkutatás legújabb eredményeit prezentálják és kommentálják a hazai orvostársadalom számára.

Az Update rendezvénysorozatot (régi nevén Post-ASCO) épp 15 éve indítottuk útjára, az eseményt évről évre egyre nagyobb érdeklődés övezte. Az idei jubileumi Update’20 rendezvényünkre még az eddigiekhez képest is nagyobb lelkesedéssel és számos újdonsággal készültünk alig pár hete is. Az időközben kirobbant világjárvány miatt a helyszínek és formák változnak, de van ami nem változik még ebben a rendkívüli helyzetben sem: az orvostudomány, a kutatás halad tovább. Az eredményeket, tanulságokat ugyanúgy – ha még nem jobban – meg kell ismernünk ahhoz, hogy naprakészen vehessük fel a harcot a daganatos betegségek ellen.

Az Update’20 tudományos ülést tehát virtuálisan rendezzük meg. Az eredeti programnak megfelelően a szakma rangos hazai képviselői innovatív digitális megoldással fogják megosztani a regisztrált kollégákkal az ASCO kongresszuson közzétett legfontosabb tudományos újdonságokat. Az előadásokat a regisztrált kollégák bármikor megtekinthetik, amikor erre idejük van a rendkívüli járványhelyzetben. A videókon személyre szólóan az adott résztvevőt regisztráló támogató vállalat logója fog megjelenni.

Tudjuk, hogy a virtuális információátadás nem helyettesítheti a személyes együtt gondolkodást, az interaktív beszélgetéseket, vitákat, azt a hangulatot és inspirációt, amit egy élő tudományos kongresszus tud adni. Ugyanakkor az Update rendezvénysorozat azon célkitűzését, hogy a magyar kollégák első kézből és gyorsan értesülhessenek az onkológia legfrissebb híreiről, így is biztosítani tudjuk.

Dr. Bodoky György
az Update’20 Szimpózium elnöke

MKOT Update’20 Szimpózium: a világ onkológiája – itt a program!