Új orvostudományi folyóirat az MKOT hivatalos lapja: Klinikai Onkológia

http://klinikaionkologia.hu

Klinikai Onkológia 2014/1. lapszám címoldalRitka, hogy mostanság új országos tudományos folyóirat lásson napvilágot, amely ráadásul egyszerre jelenik meg nyomtatott és elektronikus formában. Amint dr. Ruzsa Ágnes, a Magyar Klinikai Onkológiai Társaság (MKOT) elnöke fogalmaz, a lap megjelenése részben az MKOT évek óta tapasztalható aktív tevékenységének eredménye, részben annak is a hozadéka, hogy a gyógyításban is egyre inkább felértékelődik a klinikai onkológia, mint tudomány gyakorlati szerepe.

Amint a folyóirat két főszerkesztője, Bodoky György és Kopper László professzorok az előszóban kitérnek rá, a klinikai gyakorlat, így a kiadvány középpontjában a tradicionális mellett egyre inkább a molekuláris alapokra helyezett gyógyszeres kezelés áll. Ugyanakkor egy multidiszciplináris szakterület legkorszerűbb műveléséhez szükséges a társszakmák újdonságainak ismerete is, ezért a folyóiratban a diagnosztikai kérdések és más terápiás eljárások speciális problémáinak bemutatása is hangsúlyos lesz.

A folyóirat a Magyar Klinikai Onkológiai Társaság hivatalos lapja, kiadója a Legkorszerűbb Onkológiai Gyógyításért Alapítvány, a kiadvány megjelenését a Literatura Medica Kiadó gondozza. Az első két lapszám országosan széles körben eljut a szakorvosokhoz, társszakmák képviselőihez, a gyógyszeripar szereplőihez és egészségügyi döntéshozókhoz, s a folyóirat online hozzáféréséhez is csak az MKOT honlapon való regisztrációra van szükség, a harmadik lapszámtól válik a lap előfizetéses folyóirattá.

Ismerje meg a KLINIKAI ONKOLÓGIA folyóiratot!