Rekordszámú regisztráció az MKOT Update’21 Szimpóziumon

A Magyar Klinikai Onkológiai Társaság (MKOT) által szervezett Update’ Szimpóziumok másfél évtizedes történetében még sosem jelentkeztek ennyien, mint ebben az évben: több mint 380 regisztráció érkezett az Amerikai Klinikai Onkológiai Társaság (ASCO) legújabb eredményeit a hazai szakorvosokkal ismertető szakmai tanácskozásra. Teltházassá vált a rendezvény: a helyszínen a védettségi igazolvánnyal rendelkezők a járványvédelmi előírásoknak megfelelően vehetnek részt a programon, ám az előadásokat rögzítik és online is elérhetővé teszik a regisztráltak számára.

A COVID-19 pandémia harmadik hulláma miatti lezárások utáni első nagy onkológiai rendezvényként szervezi meg a Magyar Klinikai Onkológiai Társaság az Update’21 Szimpóziumot Zalakaroson. A szervezők minden járványvédelmi intézkedésre fokozottan ügyelnek.

„Bízunk benne, hogy a korábbiakhoz képest új helyszínen megrendezett konferencia, ahol több mint egy év után végre újra találkozhatunk, jó hangulatú vitákat és szakmai beszélgetéseket eredményez, hisz az elmúlt évben megtapasztaltuk az együttlét pótolhatatlanságát. Külön köszönettel tartozunk partnereinknek, akik a legreménytelenebb időszakban is bíztak az esemény fontosságában, ezért ez alkalommal a szokásostól eltérően kiállítási lehetőséget is biztosítottunk nekik, ahol az előadások szüneteiben tovább folyhat a szakmai párbeszéd” – fogalmaz a szimpózium köszöntőjében Pajkos Gábor, az MKOT elnöke és Bodoky György, a szimpózium elnöke.

Az év elején még nem lehetett tudni, hogy júniusban lehet-e tartani személyes jelenléttel rendezvényt, illetve milyen korlátozásokra számíthatunk, ezért az MKOT biztosította az online részvétel lehetőségét is. Ugyan a járványhelyzet alakulása a védettségi igazolvánnyal rendelkezőknek a megszokott formában lehetővé teszi a személyes részvétellel zajló eszmecserét, ennek ellenére az előadásokat rögzítik és azokat még az előadások elhangzásának napján felvétel formájában is megküldik a regisztrált résztvevők számára. (Regisztrációra az MKOT korábbi felhívásainak megfelelően a partnervállalatokon keresztül volt lehetőség.)

A szakmai program itt érhető el