Onkopszichológiai továbbképzésre várják a jelentkezőket

Az Országos Onkológiai Intézet Onkopszichológiai Munkacsoportja, a Magyar Pszichoonkológiai Társaság, a Magyar Onkológusok Társasága Onkopszichológiai és Rehabilitációs Szekciója és a Debreceni Egyetem közös szervezésű, 3 napos oktatásán 2019. február 28. és március 2. között az Országos Onkológiai Intézetben vehetnek részt az érdeklődő pszichológusok és orvosok.

A képzés az onkopszichológia legfontosabb területeit sorra véve számol be a szakma jelenlegi gyakorlatáról, hazai és nemzetközi kutatási eredményeiről, folyamatos fejlődéséről. A tanfolyam elvégzése segít az onkológiai területen dolgozóknak naprakész ismeretek szerzésében, a napi gyakorlatba integrálható technikák elsajátításában, különösen a kommunikációs készségek fejlesztésében és a szakterületen jelentkező sajátos pszichés nehézségek és szakmai kihívások hatékony kezelésében.

Amint dr. Mailáth Mónika, a Magyar Pszichoonkológiai Társaság elnöke és dr. Kovács Péter, az Országos Onkológiai Intézet vezető pszichológusa rávilágít, a tanfolyam elvégzését kiemelten ajánlják minden szakembernek (orvosnak, pszichológusnak, asszisztensnek, ápolónak), aki munkája során gyakran kerül kapcsolatba daganatos betegekkel és családtagjaikkal akár az alapellátásban, akár szakintézményben vagy magánrendelésen. A képzés alapját képezi egy, a későbbiekben megvalósítandó onkopszichológiai szakirányú továbbképzésnek is.

További információ és jelentkezés ide kattintva