MKOT X. Jubileumi Kongresszus: elnöki köszöntő

Pajkos Gábor, az MKOT elnöke és Bodoky György, a X. Jubileumi Kongresszus elnöke köszöntőjéből kiderülnek a rendezvény vezérelvei is.

A Magyar Klinikai Onkológiai Társaság X. Jubileumi Kongresszusát 2018. november 8-10. között Budapesten rendezzük. Társaságunk hagyományaihoz híven egyszerre kívánja a klinikai onkológia legfrissebb eredményeit eljuttatni a szakma hazai képviselőihez az onkológia nemzetközi szaktekintélyeinek segítségével, valamint lehetőséget adni a hazai klinikai onkológiai ellátás tudományosan feldolgozott eredményeinek bemutatására.

Idei kongresszusunk jelmondata „Fókuszban az immunterápia”, mely kifejezi, hogy napjaink onkológiájában talán a legnagyobb tudományos érdeklődésre számot tartó terület az immunterápia, mely egyre több tumortípus esetében vált elfogadott és sikeres kezeléssé.

A Jubileumi Kongresszus programja ígéretes. Kiemelt témaköreink az uro-onkológiai, emlő és gasztrointesztinális daganatok. Az adott területek legkiválóbb külföldi képviselői mellett hazai szerzők előadásait hallgathatjuk meg.
Hagyományosan lehetőséget biztosítunk az onkológiai szakdolgozók bemutatkozására is. Önálló szekció keretében a NEAK munkatársaival közösen vitatjuk meg, a finanszírozó és a felhasználó nézőpontjából az onkológiai ellátás mindennapi gyakorlatát.

Jubileumi Kongresszusunkhoz kapcsolódóan a gyógyszergyártói szimpóziumokon tizenhárom, a legújabb gyógyszerekkel elért eredményeket összegző szponzorált előadásnak adunk helyet.

Az onkológiai civil szervezetekkel együttműködve immár tizedik alkalommal csatlakozik a kongresszushoz a korábban is nagy érdeklődéssel kísért „Daganatos Betegek Napja” 2018. november 7-én.

Idén új kezdeményezésként előadói versenyt hirdetünk klinikai onkológus szakorvos jelöltek számára.
A kongresszuson elhangzó előadások, bemutatott poszterek kivonatait a Magyar Klinikai Onkológiai Társaság hivatalos lapjában, a Klinikai Onkológia című tudományos folyóirat különszámában jelentetjük meg. Az MKOT vezetősége bízik a kongresszus sikerében, melynek garanciája a tagság és a kollégák aktív közreműködése.

Sok szeretettel hívunk minden, a klinikai onkológia iránt érdeklődő szakembert a Magyar Klinikai Onkológiai Társaság X. Jubileumi Kongresszusán való részvételre!

Pajkos Gábor, az MKOT elnöke
Bodoky György, az MKOT X. Jubileumi Kongresszus elnöke

A jelentkezési lap PDF formátumban innen letölthető, online regisztrációra ide kattintva van lehetőség.

A programfüzet itt érhető el.