Miben segítenek a korszerű gyógyszerek a rákbetegeknek?

Daganatos betegek rövid történeteit várják, amelyekben a saját nézőpontjukból fogalmazzák meg a betegek vagy családtagjaik azt, hogy mit adtak számukra a korszerű onkoterápiás lehetőségek.

A kezdeményezést az Innovatív Gyógyszergyártók Egyesülete és a Házipatika.com portál indította el: olyan 3000 karakterben összefoglalt írásokat várnak, amelyekben a betegek vagy a történetüket emberközelből ismerők megírják a betegség történetét, s külön kitérnek arra is, mennyiben járult hozzá az életkilátások javításához vagy az életminőség fenntartásához, jobbításához az onkológiai terápia. Amint közleményükben fogalmaznak, a történetekkel azoknak a betegeknek szeretnének reményt és kapaszkodót nyújtani a tapasztalt páciensek sorai révén, akik egy friss diagnózissal szembesülve jelenleg készülnek onkológiai kezelésekre vagy kezdődött meg a terápiájuk.

A zsűritagok által legjobbnak ítélt történeteket a Házipatika.com és a Nők Lapja Egészség magazin hasábjain is publikálják, a szerzőket pedig díjazzák. A történeteket 2015. április 23-ig fogadják, az írásokat a Hazipatika.com/vantovabb oldalon lehet beküldeni.