Megjelent a Klinikai Onkológia folyóirat 2014. decemberi lapszáma

Az országosan terjesztett, s az interneten is elérhető folyóirat harmadik lapszámában számos olyan szakmai témát dolgoz fel, amely onkológiai szakterülettől függetlenül fontos információkat tartalmaz a szakorvosok számára.

Klinikai Onkológia folyóirat I. évfolyam 4. szám címoldal - 2014. december

A folyóiratban ezúttal is összefoglaló cikkek látnak napvilágot. Az egyes betegségtípusok kezelését taglaló cikkek mellett olyan publikációk is olvashatók, amelyek onkológiai szakterülettől függetlenül fontos iránymutatást nyújtanak. Terítékre kerül a GIST és a csontáttétek korszerű kezelése, a lap külön kitér a veserák csontmetasztázisainak ellátására, publikáció olvasható a jövő útját jelentő immunoonkológiáról, a multigénes prognosztikai tesztekről, a daganatellenes kezelések cardiovascularis mellékhatásairól, továbbá a sürgősségi sugárkezelésekről is.

A nyomtatott lapszám a Magyar Klinikai Onkológiai Társaság (MKOT) tagjainak ingyenesen jár, tagságtól független előfizetésre is van lehetőség, illetve a folyóirat a Legkorszerűbb Onkológiai Gyógyításért Alapítvány támogatása révén széles körben országos terjesztésre kerül. Ugyancsak az alapítvány szerepvállalása teszi lehetővé, hogy a folyóirat online lapozható teljes verziója szakmai regisztrációt követően elérhető az egészségügyi szakemberek számára a www.klinikaionkologia.hu oldalon.

(A címlapra kattintva áttekintheti a lapszám tartalmát, közvetlenül elérheti az absztraktokat, szakmai regisztrációval pedig a teljes folyóiratot olvashatja.)