Kötetben az MKOT születése és aktivitásai

Gyógyítás és tudomány az onkológián – és azon túl címmel jelent meg az a kötet, amely a Magyar Klinikai Onkológiai Társaság megalapítását és az orvostársaság aktivitásait is összefoglalja.

Cimlap_keretA kötet az Egyesített Szent István és Szent László Kórház onkológiai centrumának történetét dolgozza fel az 1998-as alapítástól 2017-ig, amikor az ambulancia és az osztály átköltözhetett egy új, modern épületbe. A könyv megjelenésének apropóját az új onkológiai centrum felavatása adta.

A centrum és az MKOT története szorosan összefonódik: az onkológiai centrumban működik a kezdetek óta az MKOT titkársága, az orvostársaság valamennyi tudományos kongresszusának, szakmai szimpóziumának és rendezvényének ugyancsak az onkológia a szervezési központja, a Klinikai Onkológia folyóirat szerkesztősége, s az MKOT partnerségével működő Rákgyógyítás betegedukációs portál és országos magazin kiadása is a fővárosi centrum munkáját is segítő alapítványokhoz kötődik.

A B. Papp László egészségügyi szakújságíró által szerkesztett, Bodoky György centrumvezető főorvos által az Alapítvány a Legkorszerűbb Onkológiai Gyógyításért gondozásában kiadott kötet a címlapképre kattintva teljes terjedelmében letölthető PDF formátumban.