Húgyhólyagrák: megjelent az ESMO guideline magyar kiadásban

A Klinikai Onkológia folyóirat különszámaként megjelent az ESMO útmutatója a klinikai gyakorlat számára a húgyhólyagrák diagnózisáról, kezeléséről és a betegkövetésről. A kiadvány teljes terjedelmében letölthető PDF formátumban szakmai felhasználóink számára.

A Magyar Klinikai Onkológiai Társaság évekkel ezelőtt elkötelezte magát, hogy minél több szerv európai onkológiai kezelési irányelvét magyar nyelven is hozzáférhetővé tegye a Klinikai Onkológia szakfolyóirat hasábjain, illetve az újság online változatában is. Így megjelent már a vastagbélrák, a prosztatarák, a gyomorrák és a májrák, továbbá a nyelőcsőrák, a biohasonló készítmények, a relabáló epithelialis petefészek-karcinóma, az áttétes nem kissejtes tüdőrák, továbbá a daganatos cachexia európai irányelve is. 2022 márciusában a húgyhólyagrák diagnózisáról, kezeléséről és betegkövetéséről szóló irányelv is elérhetővé vált.

A kiadvány ingyenes szakmai regisztrációval rendelkező Olvasóink számára szabadon letölthető PDF formátumban Klinikaionkologa.hu oldalunkról.