Hogyan tölthetők fel a kimerült T-sejtek?

A University of Pittsburgh kutatói a Science Immunology folyóiratban két új módszert is publikáltak az onkológiai kezelésekben kulcsfontosságú T-sejtek revigorálására.

Amint a Medical Online szemléjéből kiderül, korábban úgy gondolták, hogy a kis mértékben kimerült T-sejteket még újra lehet energetizálni, de a végletesen kimerült T-sejtek revigorálása veszett ügy. A mostani program során a kutatók a T-sejteket epigenomikai vizsgálatnak vetették alá, és rájöttek, hogy aktiválásukhoz egyrészt egy T-sejt receptor szükséges, ami általában rendelkezésre áll, másrészt viszont kostimuláns jelre is szükségük van. Ez a szignál tűnik el a végletes kimerülés küszöbén, de a kutatók a 4-1BB kostimuláns receptorhoz kötődő olyan antitestet hoztak létre, amely sikeresen revigorálta a T-sejteket.

A másik módszer a T-sejtek újraprogramozása volt annak érdekében, hogy kisebb valószínűséggel juthassanak el a végletes kimerülés állapotába, vagyis jobban legyenek képesek elviselni a tumorok közelében uralkodó hipoxiás környezetet.

Az eredeti közlemény a Science.org oldalon olvasható.