Életműdíjat vehetett át dr. Molnár Mária pszichológus-pszichiáter

Dr. Molnár Mária, a kecskeméti Bács-Kiskun Megyei Kórház pszichológus-pszichiátere vehette át a Magyar Pszichoonkológiai Társaság (MPOT) Életműdíját.

Molnár Mária az Életműdíjjal

Molnár Mária 1982-ben végzett a Debreceni Orvostudományi Egyetemen. 1982-86-ig a Hajdú-Bihar megyei Kórház Pszichiátriai osztályán dolgozott, 1986-ban tett szakvizsgát pszichiátriából. 1986-tól a Bács-Kiskun megyei kórház akkor alakuló pszichiátriai osztályának alapító tagja volt. A pszichiátria minden területén dolgozott, a legfontosabb és meghatározó volt számára, hogy 4 évig a krízis részleget vezette. 1996-tól kapcsolódott be a kecskeméti hospice munkájába, 2020-ig volt részben a betegek, részben a munkatársak mentálhigiénés segítője. 1997-ben adták át a kecskeméti onkoradiológiai központot, ahova a rehabilitációs munkacsoport vezetőjének kapott felkérést. A 2002-ben életre hívott Magyar Pszichoonkológiai Társaság első elnökének választották, majd 4 éves mandátumának lejárta után 2016-ig vezetőségi tagja volt a társaságnak. A pszichoonkológia ügye, elfogadtatása, oktatása, az ezen a területen dolgozó kollegák összefogása továbbra is fontos maradt számára. Az MPOT szempontjából kiemelkedő jelentőségű volt, hogy Rohánszky Magdával, az MPOT akkori elnökével sok képzést szerveztek, előadást tartottak onkológusoknak, hogy elfogadtassák a pszichoonkológiát a hazai orvostársadalomban.

További díjazottak:

  • Szakmai Díj: Dr. Kovács Péter klinikai szakpszichológus, az Országos Onkológiai Intézet vezető szakpszichológusa
  • Szakmai Díj: Szabados Márta, az Országos Onkológiai Intézet vezető gyógytornásza, okleveles rehabilitációs szakember
  • Komplementer Medicina Díj: Tóth Ágnes pszichológus, mozgás- és masszázsterapeuta
  • Civil Díj: B. Papp László, a Rákgyógyítás.hu főszerkesztője, a Magyar Klinikai Onkológiai Társaság és a Gyógyulj Velünk Egyesület sajtószóvivője

A díjátadóról, a díjazottakról a Rákgyógyítás.hu részletes összeállítást közöl.