Debrecen: onkológiai együttműködések túl az onkológián

Négy szekcióban (biomolekuláris kísérletes onkológia, klinikai onkológia, onkológiai diagnosztika, onkológiai gyógyszerkészítmény-fejlesztés) mintegy harminc előadás hangzott el azon a konferencián, ahol a Debreceni Egyetem minden olyan szakterülete képviseltette magát, amely bármilyen módon kapcsolódni tud az onkológiához.

Dr. Mátyus László

A szakmai programot a Kémia Koordinációs Intézet szervezte azzal a céllal, hogy elősegítsék további együttműködések és konzorciumok létrejöttét. A workshop egy multidiszciplináris találkozó volt, melyen a Debreceni Egyetem több karának kutatói és szakemberei vettek részt. A szakmai találkozó célja, hogy összehozza az intézményben onkológiai témájú kutatásokat végző szakembereket és klinikusokat, hogy megismerjék egymás aktuális kutatási érdeklődését, témáit.

– A jelenlévő kutatókat a közös érdeklődés köti össze, a résztvevők között találkozhatunk biofizikusokkal és gyakorló onkológusokkal is. Ez az összefogás egy újabb fókuszterületet jelenthet a Debreceni Egyetem kutatásaiban, megalapozhat hazai és nemzetközi pályázatokat. Bízom abban, hogy a jövőben az onkológia mellett más területeken is megtalálják a szakemberek a közös munka lehetőségét – mondta az onkológiai workshop megnyitóján Mátyus László, a Debreceni Egyetem Általános Orvostudományi Kar dékánja.

A teljes összefoglaló a Debreceni Egyetem oldalán olvasható.