COVID-19: elhunyt Adorján Gusztáv kórházigazgató

Elhunyt a hetek óta koronavírussal kórházban kezelt Adorján Gusztáv, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházak és Egyetemi Oktatókórház főigazgatója, 66 éves volt.

Korábbi sajtóértesülések szerint a főigazgatót október eleje óta Budapesten kezelték kórházban a koronavírus szövődményei miatt. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma részvétét fejezte ki a gyászoló családnak. A nyíregyházi önkormányzat Adorján Gusztávot saját halottjának tekinti.

Adorján Gusztáv

Az Emmi közleményében azt írta: Adorján Gusztáv a nyíregyházi megyei kórház szülészet-nőgyógyászati osztályán kezdte pályafutását, ahol közel négy évtizeden át dolgozott. 2010 júliusától volt a Jósa András Oktatókórház Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója, majd 2013-ban a négy kórház integrációjaként létrejövő Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházak és Egyetemi Oktatókórház főigazgató-helyettesének, 2015 márciusában pedig az intézmény főigazgatójának nevezték ki. Adorján Gusztáv Nyíregyháza díszpolgára volt.

Adorján Gusztáv a Magyar Nőgyógyász Onkológusok Társaságának vezetőségi tagja, a Magyar Méhnyakkórtani és Kolposzkópos Társaság főtitkára, a Nőgyógyászati Onkológia Folyóirat szerkesztőbizottságának, a Magyar Nőorvos Társaságnak, a Nőgyógyászati Ultrahang Társaságnak és a Nőgyógyászati Endoszkópos Társaságnak is tagja volt.

A főigazgató halála miatt a Magyar Kórházszövetség is részvétét nyilvánította. Az MTI-hez eljuttatott közleményükben azt írták: „nagyon jó szakembert, igaz embert, jó kollégát vesztettünk el. Megrendülten osztozunk a család gyászában.” Nyíregyháza önkormányzata az MTI-vel azt közölte: a város közgyűlése, vezetői és a polgármesteri hivatal dolgozói megdöbbenéssel és mély megrendüléssel értesültek Adorján Gusztáv haláláról.