Újra képernyőn a rákkezelő álprofesszor

Ismét saját műsora van annak az önmagát rákkutató professzornak tituláló férfinak, akit tevékenységéért már felfüggesztett börtönbüntetésre is ítélt a bíróság.

Gyógyultak klubja néven fut a műsor, amelyben ismét képernyőn van az állatorvos végzettségű férfi, aki önmagát régóta rákkutató professzorként szerepelteti – vette észre az Index. Amint arról az MKOT.hu portálon is beszámoltunk, legutóbb nem jogerősen egy év, végrehajtásában két évre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte kuruzslás miatt a Mosonmagyaróvári Járásbíróság a férfit, aki 2010 és 2015 között daganatos betegeket tévesztett meg. A vádirat szerint a férfi egy otthonában kialakított irodában és a fővárosban hetente két-két alkalommal fogadott különböző stádiumú daganatos betegeket. Őket életmód-, étkezési és folyadékbeviteli tanácsokkal látta el, és egy termék fogyasztását, valamint nagyon magas dózisú C-vitamin intravénás beadását javasolta. A férfi eddigi tevékenységét a Válasz című hetilap újságírója is összefoglalta.

A bírósági eljárások, a vállalkozások ellen korábban a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) által kiszabott szankciók persze nem akadályozzák meg azt, hogy műsorvezetőként továbbra is egészségügyi tanácsokat adjon valaki és tovább terjessze összeesküvés elméleteit.


Kapcsolódó cikkek

MKOT 2018. Minden jog fenntartva. Website by Ranlom